مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: روسیه رقیب جدی برای گاز ایران است و از هیچ تلاشی برای حاشیهای کردن ایران در بازار گاز صرفنظر نکرد. ایران از اواسط دهه ۱۹۷۰ میلادی به اتحاد شوروی سابق گاز صادر میکرد. یکی از اقدامات اشتباه ایران در اولین ماههای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، متوقف کردن صادرات گاز به شوروی سابق بدون دلیل مشخص و کارشناسیشده بود.
وزارت نفت آییننامه پیشنهادی نحوه تعیین تعرفه آب، برق و گاز و الگوی مصرف گاز طبیعی در اقلیمهای مختلف کشور را برای بررسی و تصویب به دولت ارائه کرد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز از احتمال افزایش سوآپ گاز در امسال خبر داد و گفت: فعلا برنامه ای برای صادرات گاز به اروپا نداریم اما احتمال افزایش سوآپ گاز در امسال وجود دارد.
مدیر توسعه اقتصادی و جذب سرمایه سازمان منطقه ویژه پارس گفت: با وجود تمامی چالشها، مقدار سرمایهگذاری داخلی در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۰ هزار میلیارد ریال و ۵۰۰ میلیون یورو بوده است.
تاسیسات ذخیره سازی زیرزمینی گاز «هایداچ» در اتریش که یکی از مخازن بزرگ اروپاست، مدتی است که خالی مانده و احتمالا تا فصل سرمای بعدی به علت اختلاف میان برلین و مسکو بر سر توقیف شرکت تابعه «گازپروم» پر نخواهد شد.
مدیر بنادر و پایانههای دریایی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: امسال تبدیل بندر پارس به بندر صادراتی محصولات کانتینری در خلیج فارس در دستور کار است.
مدیر پالایشگاه یازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه تولید روزانه گاز طبیعی در این پالایشگاه ۵۰ میلیون مترمکعب است، از پیشی گرفتن انجام عملیات تعمیرات اساسی از برنامه پیشبینیشده خبر داد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دیپلماسی انرژی فرصتی مغتنم برای پاسخ دندانشکن به تحریمهاست، گفت: یکی از راههایی که مسیر همکاریهای تازه بینالمللی را باز میکند دیپلماسی انرژی است.
براساس بودجه ۱۴۰۱، گاز رایگان برای خانوادههای تحت پوشش مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) در نظر گرفته و تاکنون بیش از ۶۵۰ هزار خانوار از این قضیه بهرهمند شدهاند اما حذف یارانه برای مشترکان پرمصرف نیز مورد توجه قرار گرفته که گفتههای وزیر نفت نهایتا تا ماه آینده اجرایی میشود.
نماینده مردم ایلام در مجلس با اشاره به ظرفیتهای نفت و گاز استان، گفت: هلدینگ خلیج فارس برای راه اندازی فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام سرمایه گذاری میکند.
روز چهارشنبه وزیر نفت با الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه و هیئت عالیرتبه این کشور دیدار داشت و در این دیدار مباحث مختلفی در زمینه افزایش همکاری ها مطرح و در نهایت اعلام شد ظرف یک سال و نیم آینده سقف مبادلات تجاری این دو کشور به سالانه ۴۰ میلیارد دلار می رسد. در حوزه انرژی نیز توافقات خوبی صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که با اجرای پروژههای تقویت فشار گاز «پلکله»، «دوراهان» و «نورآباد»، پایداری شبکه گاز مرکز و غرب کشور تضمین میشود.
مدیر عامل شرکت ملی گاز با اشاره به برنامه صادرات گاز به اروپا گفت: طبیعی است که ما هم دنبال این هستیم که بازارمان را توسعه دهیم و مشتری جدیدی داشته باشیم.
درحالی که بازارهای نفتی در آخرین روز کاری با افزایش به کار خود پایان دادند، قیمت نفت طی هفته گذشته یکی درصد افزایش یافت و چهارمین هفته متوالی افزایشی را رقم زد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در دولت قبلی حدود یک میلیون بشکه از ظرفیت تولید نفت کشور از دست رفته بود ولی با روی کار آمدن دولت سیزدهم، احیای این ظرفیت انجام شد.
معاون مالی و اقتصادی صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک پیشنهاد کرد که در ادامه اصلاحات اقتصادی دولت، یارانه انرژی واحدهای صنعتی بزرگ که فقط افراد خاصی از آن بهره مند میشوند حذف شود و گفت: همچنین در زمینه اصلاح نظام یارانه کالاهای اساسی باید افزایش قیمت کالاهای دیگر ناشی از افزایش قیمت چهار قلم کالای اساسی، بررسی و محاسبه و به یارانه جدید اضافه شود ...
از زمان دولت هاشمی رفسنجانی و بعد در دولت اصلاحات همیشه بین ایران و عمان بحث بر سر صادرات گاز و استفاده ایران از ظرفیت مازاد کارخانه تبدیل گاز طبیعی به الانجی مطرح بوده است و این مذاکرات همیشه تداوم داشته است، اما مشکلاتی هم در مسیر اجرای این توافق طرفین بوده است.